Tack för detta läsår.

Som jag tidigare nämnde var det mycket att göra dem sista veckorna in mot skolavslutningen. Påfrestande och utmanade är bara några få ord som beskriver detta läsår. Men nu är det första året över för oss och Gud vad det känns skönt. Nu när man kan titta tillbaka och reflektera över läsåret som har gått måste jag säga att jag har lärt mig så enormt mycket. Jag är trött både psykiskt och fysiskt, det har varit ett tufft år. Till nästa läsår är jag väl förberedd och jag kommer att ha mycket mer att komma med då jag vet mer. Vid diskussioner har det varit svårt att föra fram sina egna åsikter då man inte har haft tillräcklig med information. Vi har inte haft tillgång till handledare som  skulle ha hjälpt och väglett oss. Vi har varit tvungna att ta till egna initiativ och verktyg och självmant hantera svåra situationer som vi egentligen skulle få stöd av kollegor och av ledningen. Mycket som jag inte visste om var jag tvungen att ta reda på själv. Men jag valde att aldrig klaga. Ibland kan livet se ut för en del men genom dessa situationer har jag lärt mig så mycket, mycket som jag kanske inte hade lärt mig om jag skulle ha haft en mentor. Nu är jag så stolt över hur vi har klarat oss igenom detta läsår.

För två veckor fick jag säga hej då till klassen som jag var mentor för. Det var svårt men jag känner mig redo för att ta emot mina nya fyror som jag även hade som VFU- praktikant. Klassen är alltså min gamla handledares klass. Det är sjukt hur livet ibland fungerar som en cirkel. Jag är redo för att sätta nya regler och tillsammans med eleverna forma en underbar klass. Jag är redo för mitt andra år som lärare 🙂

 

13423855_1169664596409612_5623375999296481474_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *