Snart är det sommarlov…

Tiden flyger verkligen förbi. Det känns som att det var igår som jag fick min anställning och nu är det redan snart sommarlov. Klassen som jag är mentor för går ut 6:an om mindre än en månad. Nu börjar det kännas och det känns mer och mer för varje dag som går. En del elever börjar också förstå att deras tid på vår skola börjar lida mot sitt slut och de försöker göra allt för att synas. Mestadels är det negativt och jag har pratat med klassen om hur man ska bete sig samt hur de själva vill bli ihågkomna när de har gått ut 6:an. Många elever har börjat slappa lite, de vet att det snart är sommarlov och de är trötta, precis som oss lärare. Vilket jag har full förståelse för. Men det ska kunna funka mellan oss, trots att vi alla är trötta. Man vill inte tjata som en mamma och alltid säga till att hålla ljudnivån låg. En del elever börjar nog känna oro kring skolbytet, nya rutiner samt nya lärare. En del visar mer respekt för en del pedagoger och mindre för andra. Sånt gillar jag verkligen inte. För mig är respekt väsentligt och alla (dem som jag vet om) vill elevernas bästa. Ingen är mindre värd eller någon annan.

Efter samtalet med klassen har det skett en förbättring, men jag måste erkänna att det är svårt att komma in som en ny lärare för en årskurs 6:a. En klass som även har haft olika lärare. Sedan får eleverna göra sådant som man själv anser ska vara förbjudet. Men till nästa läsår kommer jag att få vara mentor för min egen klass och då ska jag inreda klassrummet fint, styra upp mina egna regler och börja om på nytt. Något som har ansett varit svårt att göra för mina elever som jag har haft detta läsår.

Innan dess ska jag fokusera mig på att ha roligt med mina elever och se till att de minns skolan och oss som den bästa skolan samt lärare.

Fadumas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *