Marrakech

Marrakech! Vilken stad och vilka upplevelser man har fått vara med om, något som jag aldrig kommer att glömma. Vi spenderade en vecka i Marrakech och det räckte gott och väl. I Marrakech kan man besöka Souken (marknaden), Atlas bergen, besöka en Berber familjer för att se hur de lever uppe i bergen samt Marrakech by night då marknaden under dagtid och kvällstid skiljer sig åt enormt. Marknaden var något som vi fastnade för och dit åkte vi flera gånger eftersom man inte kan få nog.  I Souken kunde man verkligen fynda. Jag är vanligtvis inte en person som bryr sig så  mycket om shopping när jag besöker andra länder. Det är kulturen och upplevelserna som jag vill uppleva men Marrakech är en stad som inte går att jämföra med andra “shopping städer”.

Innan vi åkte till Marrakech läste jag lite grann om vad staden har att erbjuda och många nämnde att man skulle åka med tomma bagage för att sedan fylla i dem. Efter att ha besökt marknaden kunde jag inget annat än hålla med. De hade allt ifrån vackra antika silverfat, sjalar, tyger, kryddor, oljor, smycken, lergods och så mycket mer i marknaden. Ibland händer det att man hittar något som man vill ha i en affär men priset är lite för högt. Många tror att man möjligtvis kan hitta något bättre, men i denna marknad är det nästan osannolikt att hitta tillbaka då marknaden är massiv.

Shopping var ett intressant moment, lite mer för mina systrar än mig men det var främst människorna i marknaden som vi fick träffa som gjorde shoppingen intressant. Man gick omkring helt häpnad.Energin i marknaden var storartad. Man drogs in i gränderna, dem vackra små företagen som de byggt upp och utvecklat från generation till generation. Familjer i fyra generationer arbetade tillsammans. Först stod man och diskuterade priset med en äldre man som visade sig vara pappan till den andra mannen som hämtade varor från butiken bredvid. Vi skrattade genom hela marknaden med varandra men även med dem som stod företagsmännen som stod utanför sina butiker.  Vilka karaktärer och utstrålning en del av dessa människor hade.  Marrakech, vilken livlig och karaktäristik stad.

Faduma.

   Downloads 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *